Названо найпопулярніші бренди смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найпопулярніші бренди смартфонів

Фондовий ринок
3966
Аналітики компанії Counterpoint Research опублікували дослідження за результатами третього кварталу 2018 року на ринку смартфонів.
Samsung залишається брендом смартфонів, який найбільше продається у світі, повідомляється на сайті Counterpoint Research.
До трійки лідерів у міжнародному масштабі увійшли компанії Samsung, Huawei і Apple з ринковими частками 19%, 14% і 12%. Слідом за трійкою лідерів йдуть бренди Xiaomi, OPPO, Vivo і Lenovo. Але при цьому Samsung лідирує далеко не скрізь. Південнокорейська компанія є лідером у Європі, Африці і Латинській Америці.
В Азії при цьому лідирує китайська компанія Oppo з 16%, за нею йдуть Huawei і Vivo з 15%, Xiaomi з 14% і Samsung з 10%. Apple до п’ятірки лідерів в Азії не входить. Зате в Північній Америці, закономірно, перше місце посідає саме Apple з величезною часткою в 37%. Samsung при цьому розмістився на другому місці з 25%. Далі йдуть LG і Lenovo.
З несподіваних брендів можна виділити 5% ринку у бренду Alcatel в Північній Америці і 2% в Європі. В Африці і на Близькому Сході 9% продажів припали на турецьку компанію Techno. Також цікаво, що компанія HMD продала на 73% більше смартфонів Nokia в порівнянні з попереднім роком.
Топ-10 виробників займають майже 79% світового ринку смартфонів, тим самим залишаючи понад 600 брендів конкурувати за решту 21% ринку. Huawei посідає другу позицію другий квартал поспіль, бренд зріс на 33%.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас