Як відбуватиметься процедура перенесення номера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як відбуватиметься процедура перенесення номера

Особисті фінанси
6809
Нещодавно в Україні озвучили точну дату запуску нової мобільної послуги, яка дозволить змінити оператора, але зберегти свій номер телефону. Вже з 1 травня 2019 р. абоненти зможуть випробувати цю інновацію.
Послуга з перенесення абонентських номерів ще відома як MNP (Mobile Number Portabilitу). За допомогою цієї послуги абоненти зможуть вибрати іншого оператора, але при цьому повністю зберегти свій номер, пише Сегодня.
Для цього передбачена спеціальна процедура, правда, не дуже складна.
Ця процедура має такий вигляд:
  • потрібно прийти в офіційне відділення, магазин того оператора, на який ви хочете перенести свій номер, і подати заявку. До слова, заявку також можна подати і через інтернет.
  • в заявці необхідно буде вказати свої паспортні дані, бажаний час перенесення номера і вибрати той тарифний план, який вам підходить.
  • заявку розглядатимуть протягом 8 робочих годин, після чого відправлять її в центральний офіс.
  • якщо заявку схвалено, новий оператор інформує про це абонента, видає нову сім-карту і починає обслуговувати його в своїй мережі.
Перериватися надання послуг не буде – ваш номер весь час буде активним, бо спочатку активується нова sim-карта, а потім деактивується стара.
Після того, як абонент змінить оператора, але залишить свій номер, тим, хто йому дзвонить, буде повідомлятися, що цей абонент обслуговується в іншій мережі, тому плутанини не виникне.
Послуга буде платною. Розмір оплати буде встановлювати безпосередньо сам оператор, правда, вже зараз відзначається, що сума буде чисто символічною і посильною для всіх абонентів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас