ДФС посилить роботу з детінізації ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС посилить роботу з детінізації ринку нафтопродуктів

Енергетика
162
Представники Державної фіскальної служби і Нафтогазової асоціації України посилять роботу в протидії нелегальній торгівлі пальним через автозаправні комплекси.
Про це повідомляє прес-служба ДФС.
«Детінізація ринку нафтопродуктів і механізм ліквідації нелегальних авто- і газозаправних станцій стали темою обговорення між представниками ДФС і Нафтогазової асоціації України. Учасники зустрічі домовилися про підписання меморандуму про співпрацю. Для напрацювання і розробки цього документа будуть визначені посадові особи – координатори, які опрацюють всі проблемні питання для окреслення чітких і результативних кроків співпраці», – йдеться в повідомленні.
За словами в.о. голови ДФС Олександра Власова, Фіскальна служба на сьогодні здійснює активну роботу з протидії нелегальному поширенню підакцизної продукції, в тому числі нафтопродуктів.
«Ми докладаємо максимум зусиль для створення рівних умов роботи для всіх учасників ринку нафтопродуктів. Здійснюються заходи для виявлення незаконних АЗС і АГЗК, адже це не лише несплата до бюджету значних коштів, але і недобросовісна конкуренція серед підприємств, задіяних в цій сфері», – зазначив Власов.
Так, тільки за місяць за участю працівників податкової міліції відпрацьовано 222 об’єкти торгівлі пальним, 63 з яких припинили і не здійснюють свою діяльність з реалізації паливно-мастильних матеріалів. На 65 торгових точках встановлено факти порушення вимог чинного законодавства. Йдеться про реалізацію пального без державної реєстрації, відсутність необхідних документів та сертифікатів якості пального, а також документації, що підтверджує законність походження пального. З незаконного обігу вже вилучено майже 772 тонни пального на 21 млн грн, а також промислове обладнання для зберігання та відпуску на понад 22 млн грн, 12 незаконних АЗС демонтовано.
Результатом цих заходів стали позитивні надходження акцизного податку до бюджету. У жовтні до бюджету перераховано майже 6 млрд грн, що перевищує надходження вересня на 800 млн грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас