Штучний інтелект Huawei допоможе забезпечити мережеву безпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект Huawei допоможе забезпечити мережеву безпеку

Технології&Авто
222
Компанія Huawei задіє штучний інтелект (ШІ) для підвищення рівня безпеки комп’ютерних мереж і боротьби з кібератаками нового типу.
Дослідження говорять про те, що кількість злочинів в галузі інформаційних технологій стрімко зростає. Зловмисники беруть на озброєння все більш хитромудрі інструменти, а також освоюють нові напрямки, такі як Інтернет речей і «розумні» пристрої.
Водночас класичні методи захисту працюють недостатньо ефективно. Часто традиційні засоби забезпечення інформаційної безпеки просто не справляються з новими погрозами.
З метою поліпшення ситуації в сфері IT-безпеки Huawei планує задіяти передові інструменти аналізу великих даних і системи штучного інтелекту. Йдеться про комплексне рішення SDSec.
Повідомляється, що SDSec — це трирівнева система активного мережевого захисту на основі новітніх розробок. На першому рівні проводиться аналіз трафіку з використанням алгоритмів штучного інтелекту і обробки великих даних: весь підозрілий мережевий контент і потенційно небезпечні файли відправляються на карантин.
На другому рівні розгортаються центр управління безпекою та центр управління мережею, розроблені Huawei для різних сценаріїв: вони можуть централізовано керувати політиками безпеки у всій мережі, організовувати служби безпеки і швидко розгортати їх на базі користувальницьких сервісів і додатків.
Нарешті, третій рівень — це безпосередньо IT-інфраструктура, що включає різне мережеве обладнання (комутатори, маршрутизатори, міжмережеві екрани, сервери і системи зберігання, бездротові пристрої).
«Такий підхід до забезпечення мережевого захисту дозволяє значно скоротити середній час виявлення та відновлення інфраструктури, а загальні витрати на управління та підтримку ІТ в адекватному стані знизити на 80%», — стверджує Huawei.
За матеріалами:
Servernews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас