День фінансів, 14 листопада: нові правила паркування від КМДА, "сіра зп" від будкомпаній, ЄСВ для великих зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 листопада: нові правила паркування від КМДА, "сіра зп" від будкомпаній, ЄСВ для великих зарплат

768
Середа, 14 листопада. Про автомобілі і зарплати:
Паркування по-новому. В Київській міськраді затвердили проект з новими правилами паркування в Києві. На в’їзді парковки встановлять термінали, планують помістити інформаційне табло, яке сповіщатиме, скільки є вільних місць. У деякі святкові дні парковку зроблять безкоштовною. Вартість в інші дні – тут.
“Сіра зарплата” від будкомпаній. У податковій розповіли, які будівельні компанії платять “сіру” зарплату. Так, п’ять компаній будівельної галузі виплачують працівникам заробітну плату у розмірі 4-7 тисяч гривень при середній по галузі 15 тисяч гривень.
Система нарахування ЄСВ для великих зарплат. Кабінет Міністрів пропонує підняти поріг для нарахування максимального єдиного соціального внеску із заробітних плат з 15 до 25 мінімальних заробітних плат. Зараз в Україні діє обмеження щодо розміру відрахування ЄСВ: для заробітних плат, які перевищують розмір 15 мінімальних зарплат. За розрахунками, бюджет отримає від введення таких змін в законодавство додатково 10 мільярдів гривень.
Соцстандарти зростають. З грудня на українців чекає підвищення не тільки тарифів на газ і тепло, але і підвищення деяких соціальних стандартів. Кому і скільки підвищать – читайте тут.
Чи повернуть акциз? В ухваленому законі про розмитнення автомобілів, зокрема на єврономерах, містяться норми, якими передбачається відновлення акцизного збору на електромобілі. Планують ввести ставку акцизу, розмір якої буде залежати від обсягу ємності акумулятора — 1 євро за 1 кіловат.
Нові автомобілі можуть подешевшати. Також завдяки “закону про єврономери” вартість нових автомобілів може зменшиться. Згідно з розрахунками, вартість розмитнення зменшиться залежно від об’єму двигуна. Зниження роздрібної ціни на автомобілі може бути ще більшим – приблизно на 20% через зниження ПДВ.

До речі, на Finance.ua. ви можете обрати картку для водія 🚘

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас