Іран створив національну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран створив національну криптовалюту

Фінтех і Картки
925
Влада Ірану завершила розробку національної криптовалюти, забезпеченої місцевим ріалом. Зараз новий актив проходить схвалення в центробанку країни.
Про це заявив генеральний директор корпорації Informatics Services (ISC) Сеєд Аботалеб Наджафі, пише Сегодня.
За його словами, тестування платежів, а також внутрішніх і міжбанківських розрахунків буде проводитися банківськими установами країни, в тому числі за допомогою розподіленої інфраструктури.
CBI зацікавлений у використанні криптовалюти для розширення послуг банківської системи і обходу економічних санкцій США.
“Державна криптовалюта розроблена, перш за все, для вивчення можливостей цифрових монет і технології блокчейна, для полегшення фінансових платежів і роздрібних банківських операцій”, – зазначив Сеєд Наджафі.
Примітно, що новий актив буде забезпечений місцевою валютою, незважаючи на волатильність і девальвацію ріалу. Так, неофіційний курс ріала впав до 143 000 до 1 долара США, при офіційному курсі близько 41 000 ріалів до долара.
“В обмін на кожну монету цифрової національної валюти її еквівалент в ріалах на рахунку центрального банку блокується, тому вона ніколи не створить ліквідності”, – підкреслив Наджафі.
Відзначимо, що нова криптовалюта поки не має назви.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас