Люди можуть не знати про кредит: попередили про нове шахрайство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Люди можуть не знати про кредит: попередили про нове шахрайство

Кредит&Депозит
4420
Шахраї крадуть персональні дані українців. Жертва може навіть не здогадуватися, що хтось оформив на неї кредит, “пише”: https://ukr.segodnya.ua/economics.html сьогодні.
Таким чином зловмисники обдурили понад 1 тис. осіб. Тобто при мінімальному кредиті в 1 тис. грн. отримали 1 млн грн.
Щоб не потрапити на шахраїв, українцям радять не реагувати на різні пропозиції в інтернеті, де просять вказати дату народження, номер паспорта, код.
“Шахраї купують бази даних. Потім обирають навмання жертву, щоб на неї оформити фейковий кредит. Гроші отримує підставна людина, чию картку видають за картку власника паспорта. Потім компанія або колектори, яким нібито продали ці псевдокредити, дзвонять потерпілому і вимагають повернути гроші, які той не брав. Розраховують на те, що людина злякається і заплатить. Аферисти отримають додатковий заробіток”, – каже колишній криміналіст Валерій Кур.
Коли надаєте особисті дані, потрібно вказувати, що вони не для кредиту. Крім того, інформацію про себе можна перевірити в українському Бюро кредитних історій. Якщо є кредит, про який не знали раніше, потрібно звернутися із заявою в поліцію.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Ваш помічник з кредитів

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас