"Бензинова війна": у РФ погрожують заблокувати поставки пального до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бензинова війна": у РФ погрожують заблокувати поставки пального до України

Енергетика
3756
Росіяни збираються перекрити поставки пального в Україну, і про це вже мріють їхні телевізійні пропагандисти. Експерти ж ставляться до такої загрози серйозно і закликають чиновників реагувати і шукати альтернатив.
Російське ток-шоу, учасники понад годину смакують можливості знищення України шляхом запровадження економічних санкцій, йдеться в сюжеті ТСН.
“Ми не впроваджували санкцій чотири з половиною роки, впроваджуємо їх акурат перед президентськими виборами”, – кажуть з екранів. Учасники закликають російську владу перекрити поставки палива в Україну – мовляв, без російського бензину та білоруської солярки Київ вдасться схилити на свій бік. Мрії політологів узагальнює член комітету держдуми Олексій Журавльов, який обіцяє Україні колапс: “80% нафтопродуктів постачаємо ми і Білорусь. Ось так просто: раз, і все, до побачення. Колапс одразу”.
На офіційному рівні в Україні на заяви депутата Журавльова ніяк не реагують, хоча в санкційному списку, оприлюдненому нещодавно, є кілька мереж автозаправок. Експерти паливного ринку попереджають: якщо росіяни від слів перейдуть до дій, то нас чекатимуть важкі часи – дефіцит буде такий, що ціна на бензин та дизель може стрибнути навіть удвічі. Сергій Куюн згадує, як росіяни підсаджували Україну на паливну голку – наприкінці 90-х вони зупинили п’ять із семи нафтопереробних заводів, зокрема придбали лисичанський нафтопереробний завод та зупинили його роботу. “Різні є версії, дійсно можна розглядати, як диверсію: купити заводи і закрити. Тут заводи закрили, і в той же час модернізували заводи в Росії”, – пояснив Куюн.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас