Проблему єврономерів не вирішити через преференції їх власникам - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблему єврономерів не вирішити через преференції їх власникам - експерт

Технології&Авто
1176
У проблеми авто на іноземній реєстрації потенційно є тільки вимушені вирішення або ж відверто неприйнятні з огляду на європейське право та міжнародні зобов’язання України.
Таку думку висловив координатор парламентської експертної групи з питань європейської інтеграції Денис Черніков в коментарі Укрінформу щодо того, чи відповідають зобов’язанням України щодо Угоди про асоціацію останні ініціативи в українському парламенті.
«Більшість із запропонованих ідей вирішення проблеми євроблях відверто неприйнятні, оскільки пропонують створити преференції одній категорії громадян — фактичним власникам таких авто, а це порушує основоположні європейські принципи рівності перед законом і вільної конкуренції. Водночас пропозиція знизити податки при реєстрації ввезених вживаних авто не суперечить принципам права, і такі ініціативи можуть бути прийняті», — зазначив Черніков.
Він звернув увагу, що на сьогодні ще діють знижені ставки акцизів на імпорт уживаних авто, вони дозволяють здешевити розмитнення на 30-40%. Але відповідний закон (№1389-VIII, його умовно називають «законом про зниження акцизу») втратить чинність з 2019 року. Проте вже найближчим часом у Верховній Раді повинні бути проголосовані у другому читанні законопроекти, що пропонують зниження ставок акцизів та посилення відповідальності за експлуатацію нерозмитнених авто — № 8487 і № 8488.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас