Меркель: Україна повинна залишитися важливою транзитною країною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Україна повинна залишитися важливою транзитною країною

Казна та Політика
359
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що розглядає проект «Північний потік-2» не так критично, як Київ, і виступає за збереження транзиту газу по території України після 2019 року.
«Нам відомо, що Україна відхиляє цей проект. Я менш критично розглядаю цей проект і виступаю за те, щоб були гарантії в України, щоб Україна зберегла свою транзитну роль. Переговори щодо “Північного потоку-2” ведуться і з Росією, і з Єврокомісією. Йдеться про створення транзитного договору. Ми хочемо, щоб Україна залишилася важливою транзитною країною. Я думаю, що доходи від транзиту газу надзвичайно важливі для бюджету України», – цитує Меркель «Інтерфакс-Україна».
Німеччина готова підтримати купівлю газу в США. Про це раніше заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель. Німецький уряд готовий взяти на себе частину фінансування будівництва терміналу для скрапленого природного газу (СПГ) з США. Він розташується на півночі Німеччини, вартість будівництва – 500 млн євро.
Окремі чиновники з обох країн припускають, що завдяки такому рішенню Берлін намагається вирішити торгову суперечку з Вашингтоном. Ще однією мотивацією вважаються сподівання Німеччини уникнути санкцій США через будівництво газопроводу “Північний потік-2”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас