"Жовті лінії": оновлено державні будівельні норми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Жовті лінії": оновлено державні будівельні норми

Нерухомість
1533
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оновлює державні будівельні норми.
З 1 вересня вступили в дію нові будівельні норми. Згідно з новими ДБН «Планування і забудова територій”, введено норму щодо «жовтих ліній», які мають обмежувати забудову задля безпеки при можливому руйнуванні будівель.
Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
Попередні будівельні норми діяли ще з 1992 року. Тепер в генеральних планах населених пунктів і в детальних планах територій обов’язково повинні бути розділи за лініями обмеження.

Інвестуйте в нерухомість 🌇

За словами Парцхаладзе, ці лінії визначаються за принципом: чим ближче до евакуаційних шляхів знаходиться будівля, тим нижчою за висотою вона має бути.

Довідка Finance.ua

  • «Жовті лінії» обмежують зони можливих завалів житлових, громадських, промислових та інших будівель і споруд, розміщених вздовж магістральних вулиць сталого функціонування, по яких проводиться евакуація населення в особливий період та підтримується транспортне забезпечення виконання рятувальних і невідкладних аварійно-відновлювальних робіт.
  • Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас