Новобудови поділили на класи – що обирають українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новобудови поділили на класи – що обирають українці

Нерухомість
2296
Чіткого законодавчого розмежування класів квартир в Україні не існує. Що, однак, не заважає забудовникам продавати українцям житло економ, комфорт, бізнес і еліт-класу. Питання лише в тому, чи справді статус новобудови впливає на переваги споживачів.
Аналітичний центр DOM.RIA досліджував поведінку потенційних покупців квартир в новобудовах, щоб дізнатися, які класи користуються найбільшим попитом, а які менш популярні серед українців. Як базу для дослідження аналітики взяли пропозиції від забудовників у великих містах – тут найбільший вибір типів житла. І відкинули всіх «невизначених» – в статистику увійшли тільки ті потенційні покупці, які свідомо обирали при пошуку квартир на dom.ria конкретну «зірковість».

Інвестувати в нерухомість 🌇

Половина покупців, які шукали квартиру в новобудовах Києва, цікавилися житлом економ-класу. При цьому елітне житло зацікавило всього близько 10% людей.
В Одеській області схожа тенденція: найпопулярнішими виявилися новобудови економ-класу — 44% від загальної кількості запитів. Найменш популярні квартири в новобудовах Одеського регіону, це новобудови бізнес-класу — всього 12% пошуків.
У Харківській області покупці однаково цікавилися житлом економ і еліт-класу. На такі новобудови припало по 37% пошуків. Найменше на Харківщині шукали квартири в новобудовах комфорт-класу – 25% запитів.
Дніпропетровська область відрізняється від інших регіонів значним попитом на елітне житло. 71% потенційних покупців цікавилися цим класом новобудов. Найменший інтерес у покупців викликали новобудови економ-класу — всього 7% від загальної кількості пошуків за літо цього року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас