Україна посіла друге місце в Європі і США за площею угідь (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посіла друге місце в Європі і США за площею угідь (інфографіка)

Аграрний ринок
1120
Мінський стартап OneSoil запустив інтерактивну карту сільськогосподарських полів, в яку включені 42 європейські країни і США.
OneSoil Map Україна посідає друге місце за площею угідь після США: 35,9 млн гектарів при 2 млн ділянок.
OneSoil використовує алгоритм з використанням штучного інтелекту для аналізу супутникових знімків, щоб детально визначити стан полів, тип вирощуваних культур, а також етап їх визрівання.
В Україні, за даними компанії, найбільш активно площі засівають кукурудзою (14,8 млн га), пшеницею (5,4 млн га) і травою (4 млн га).
За сукупною площею полів лідирує Одеська область (2,4 млн га). Середня площа ділянки – 17,9 га, в той час як найбільше поле досягає 2 тис га.
Також OneSoil Map дозволяє подивитися, як змінювалися поля за останні три роки: з 2016 по 2018 рік. Творці використовували дані Європейського космічного агентства, а також інструментарій від Mapbox, картографічної платформи з відкритим вихідним кодом.
Україна посіла друге місце в Європі і США за площею угідь (інфографіка)
На збір інформації пішло понад три роки, а на візуалізацію – близько шести місяців. Наразі в базу занесені понад 60 млн угідь, система вміє розпізнавати близько 20 видів сільськогосподарських культур.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас