Джейкоб Паунсі: криптовалюта Q4. Чому Китай і далі буде попереду планети всієї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джейкоб Паунсі: криптовалюта Q4. Чому Китай і далі буде попереду планети всієї

Фінтех і Картки
2237
Ринки, що розвиваються, критично важливі для майнінгу криптовалют. Така особливість пов’язана з великою кількістю виробничих потужностей і дешевою електроенергією, які доступні в деяких країнах, що розвиваються. Китай в цілому грає дуже важливу роль в цій галузі.
По-перше, більшість виробників, які виготовляють спеціалізоване обладнання, що забезпечує перевірку і безпеку найбільших криптовалютних мереж, працюють на території Китаю.
По-друге, на частку Китаю припадає найбільша кількість хешрейтів (або обчислювальних потужностей) серед усіх країн.
Згідно з більшістю джерел, на Китай припадає більше половини потужностей з майнінгу біткойнів в світі. Це означає, що виручка від забезпечення безпеки криптовалютних мереж іде китайським операторам.
Крім того, на тлі недавніх заявок на IPO трьох найбільших виробників обладнання для роботи з криптовалютами Гонконгська фондова біржа відкриє для інвесторів доступ до 85% обладнання для майнінгу криптовалют в плані виручки і дасть право на 40% винагороди для майнерів Біткойна.
Все це додатково зміцнить позиції Китаю як країни криптовалют в плані доступу до інфраструктури.
Цікаво, що в інших країнах, таких як В’єтнам і Венесуела, діє повна заборона на поставку обладнання для майнінгу криптовалют на територію країни з метою контролю руху валют.
Дослідження, проведене раніше цього року, показало, що, за оцінками, вартість майнінгу одного біткойна у Венесуелі становить 532 долари. Ймовірно, ця вартість зросла, якщо врахувати, що складність отримання біткойнів зросла більш ніж в два рази. Жителі Венесуели і громадяни країн цікавляться криптовалютою, щоб зберегти гроші в умовах гіперінфляції.
Дехто вважає, що криптовалюти волатильні і погано зберігають вартість.
Інші ж, а саме ті, хто живе в країнах з жорсткою кредитно-грошовою політикою, вважають криптовалюти способом захисту добробуту і збереження цінності.
Очікую, що в четвертому кварталі роль ринків у поширенні і прийнятті криптовалют буде тільки зростати.
Китай продовжить домінувати в плані майнінгу у світі, незважаючи на недавню географічну диверсифікацію місцевих фірм і зростання конкуренції з боку іноземних компаній.
При черговому виникненні тенденції до підвищення, очікую випереджального зростання ринку майнінгу криптовалют.
Капітал, отриманий при майбутніх IPO, значною мірою відкриє ринок криптовалют для інвесторів і дасть відповідним компаніям безліч ресурсів для продовження розробки нового обладнання.
Із зростанням невизначеності і геополітичного ризику криптовалюти можуть «підняти голову» при тестуванні світової грошової системи.
Джейкоб Паунсі, аналітик Saxo Bank з криптовалют
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас