Китайські вчені почали виробляти пластик з парникових газів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські вчені почали виробляти пластик з парникових газів

Технології&Авто
424
У Китаї приступили до масового виробництва біорозкладаного пластику, створеного на основі вуглекислого газу, тобто двоокису вуглецю.
Про це повідомили в Чанчуньському інституті прикладної хімії Академії наук Китаю.
Вуглекислий газ відноситься до парникових газів, але, разом з тим, до дешевих вуглецевих ресурсів. Розкладаний бактеріями пластик на основі діоксиду вуглецю відрізняється не тільки екологічною безпекою, але й економічністю.
Наукові співробітники інституту почали дослідження біологічних матеріалів на основі двоокису вуглецю в 1997 році. Зараз обсяг виробництва нового виду біодеградованого пластика становить 50 тисяч тонн на рік.
“Створити біорозкладані матеріали на основі двоокису вуглецю теоретично не складно, складність полягає в розробці високоактивного каталізатора синтезу високомолекулярних матеріалів та оптимізації їх якості за умови зниження собівартості”, – розповів старший науковий співробітник інституту Ван Сяньхун.
Ван Сяньхун з колегами завершили технологічний процес створення нового матеріалу в 2014 році. В ході розробки фахівці отримали патенти як в Китаї, так і в Японії та США.
Новий полімер застосовується для виготовлення пакетів, пакувальних матеріалів і сільськогосподарської плівки. Зокрема в Китайській академії сільськогосподарських наук вже чотири роки поспіль тестують біорозкладану плівку.
“Якщо обсяг виробництва нового виду пластику досягне 300 тисяч тонн на рік, то його собівартість надалі знизиться”, – заявив Ван Сяньхун.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас