Український бізнес почнуть перевіряти по-новому в 2018 році - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнес почнуть перевіряти по-новому в 2018 році - експерт

Казна та Політика
3001
До кінця 2018 року контролюючі органи повинні перейти на ризик-орієнтовану модель перевірок українського бізнесу. За запевненням уряду, таким чином під моніторинг підпадуть тільки найбільш «ризикові» галузі економіки.
Обмінюватися даними про інспекції і порушення перевіряючі зможуть за допомогою однієї загальної інформаційної бази. Вже зараз до неї підключено 26 контролюючих органів. Незабаром, до них приєднаються й інші контролери.
Перевірити історію взаємин перевіряючих органів і приватних компаній зможуть також страхові фірми і банки.
Самих ревізій менше не стане. Але, як запевняють експерти, вони будуть більш таргетованими і з меншою ймовірністю зловживань з боку перевіряючих інспекторів. Як саме будуть перевіряти український бізнес, розповів керівник Офісу ефективного регулювання Олексій Гончарук.
За словами експерта, нова система допоможе простежити, скільки разів, ким і на предмет чого перевірявся той чи інший підприємець. Буде видно історію штрафів, накладених на бізнес та інші нюанси, пов’язані з перевірками. Крім іншого, сам підприємець також зможе залишити свій відгук про контролера.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас