General Electric представила двигун для надзвукового пасажирського літака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Electric представила двигун для надзвукового пасажирського літака

Фондовий ринок
922
Американська компанія GE Aviation (“дочка” General Electric) представила новий турбовентиляторний реактивний двигун Affinity, який передбачається встановити на перспективний надзвуковий пасажирський літак AS2 стартапу Aerion.
При цьому будь-яких нових і проривних технологій в Affinity немає, передає N+1 з посиланням на Aviation Week.
Розробка пасажирського літака AS2 ведеться компанією Aerion з 2014 року. За попередніми розрахунками, довжина літака складе 51,8 метра, висота – 6,7 метра, а розмах крила – 18,6 метра. У AS2 буде три двигуни. Літак зможе перевозити 12 пасажирів.
AS2 буде виконувати польоти над водою на крейсерській швидкості в 1,4-1,6 числа Маха, сповільнюючись до 1,2 над сушею. Дещо менша швидкість польоту над сушею укупі з особливою аеродинамічною конструкцією планера дозволить, як розраховують розробники, майже повністю уникати формування ударних хвиль.
Дальність польоту літака на швидкості в 1,4 числа Маха складе 7,8 тис. кілометрів і 10 тис. кілометрів на швидкості в 0,95 числа Маха. Зараз міжнародні правила забороняють польоти надзвукових літаків над населеними ділянками суші.
Нова силова установка Affinity зможе забезпечити політ пасажирського літака на висоті до 18,3 тис. метрів. Розробник стверджує, що новий двигун буде ефективно працювати на надзвуковій і дозвуковій швидкостях польоту.
Імовірно, новий двигун буде повністю готовий до 2023 року. Як повідомляє Flightglobal, Aerion планує провести перший політ надзвукового пасажирського літака AS2 в червні 2023 року. У жовтні того ж року AS2 повинен вже виконати перший трансатлантичний переліт. Його приурочать до 20-річчя з дня останнього польоту французького надзвукового літака Concorde.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас