Суд затвердив мирову угоду "Київтеплоенерго" із "Нафтогазом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд затвердив мирову угоду "Київтеплоенерго" із "Нафтогазом"

Фондовий ринок
420
У середу господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством “Київтеплоенерго” та НАК “Нафтогаз України”.
Про це повідомляє прес-служба КМДА.
Як наголошується, предметом мирової угоди між “Київтеплоенерго” та “Нафтогазом” є боргові зобов’язання, що мають джерела для компенсації, наприклад, заборгованість споживачів. Штрафи, пені – списані і не є предметом врегулювання мирової угоди.
“Після отримання ухвали суду комунальне підприємство “Київтеплоенерго” зможе укласти договори на постачання газу та розпочати процес відновлення послуги гарячого водопостачання для чотирьох районів Києва”, – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
“Умови мирової угоди, що була підписана сторонами – це умови компромісу. Вони суттєво відрізняються від тієї ситуації, що ми мали у травні цього року. У результаті складних переговорів та участі керівництва уряду виділена субвенція на погашення різниці в тарифах”, – сказав Пантелеєв.
“Це зобов’язання держбюджету перед теплопостачальними підприємствами в сумі 729 млн гривень. На сьогодні списані штрафні санкції та пені, на чому ми, власне, наполягали. Предметом угоди є лише ті боргові зобов’язання, що мають компенсатора”, – пояснив він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас