Microsoft адаптувала Windows для роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft адаптувала Windows для роботів

Технології&Авто
328
Компанія Microsoft спільно з ROS Industrial Consortium готують «експериментальний» реліз платформи Robot (ROS1) для Windows.
Це набір бібліотек і інструментів для настільної ОС, який дозволяє спростити розробку програмного забезпечення для роботів. Також Microsoft має намір надати розробникам доступ до своїх сервісів – Azure Cognitive Services і Azure IoT. Це дозволить задіяти системи комп’ютерного зору і апаратного прискорення Windows Machine Learning.
ROS вже існує для платформи Linux, а минулого місяця цей продукт портували і на Windows. Приклад роботи системи показали на конференції ROSCon 2018, де і презентували новинку. Там же продемонстрували роботу середовища моделювання ROS в хмарі Azure і роботів, які працюють у віртуальному світі під управлінням Azure IoT Hub.
Крім того, на заході показали робота TurtleBot3. Він базується на Intel NUC з процесором Coffee Lake і системою Windows Machine Learning. Робот вміє розпізнавати найближчу до себе людину і потім їде до неї. Робот працює під управлінням ROS на основі Windows 10 IoT. Цей реліз відомий як Melodic Morenia.
«Робот працює під управлінням Windows 10 IoT Enterprise, встановленої на комп’ютері Intel Coffee Lake NUC, і використовує новий вузол ROS, для якого застосовується Windows Machine Learning з апаратним прискоренням», – пояснили в компанії.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас