Нові будівельні норми забороняють проектувати автостоянки на тротуарах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові будівельні норми забороняють проектувати автостоянки на тротуарах

Нерухомість
1809
В Україні новими Державними будівельними нормами (ДБН) заборонено проектування автостоянок тимчасового паркування на тротуарах.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Якщо ви бажаєте зберегти свої заощадження та інвестувати в нерухомість 🏰

Згідно з новими ДБН, проектування тимчасових автостоянок також не допускається уздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення безперервного і регульованого руху і на магістралях районного значення в разі, коли коефіцієнт використання пропускної спроможності наближається до 1 і при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.
У Мінрегіоні зазначили, що нові норми сприятимуть підвищенню безпеки в пішохідних зонах, налагодженню транспортного руху в населених пунктах і зменшенню пробок.
Також нові правила покликані мінімізувати ризик можливих аварій за участю пішоходів. Такі принципи діють у більшості цивілізованих країн Європи та світу, відзначили в міністерстві.

Довідка Finance.ua

  • З 1 вересня в Україні змінилися будівельні норми.
  • Нові правила забудови вводять “блакитні лінії”, що обмежують висотність, “зелені лінії”, що регулюють будівництво в зелених зонах, “жовті лінії”, які обмежують висоту будівель біля основних доріг і магістралей в населених пунктах особливої важливості для безпечної евакуації.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас