Україна ввела санкції проти російських транспортних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна ввела санкції проти російських транспортних компаній

Казна та Політика
473
З ініціативи Служби безпеки України застосовано спеціальні санкції і обмежувальні заходи до окремих суб’єктів підприємницької діяльності РФ, які уклали контракти з підприємствами транспортної галузі на окупованій території Донбасу.
Як повідомляє прес-центр СБУ, протягом 2018 року низка російських юридичних і фізичних осіб уклали «зовнішньоекономічні угоди» з транспортними підприємствами, що працюють на тимчасово окупованій території. На підставі цих договорів відбувається систематичне незаконне переміщення вантажів через закриті пункти пропуску «Ізварине», «Довжанський» і «Червона Могила» Луганської митниці.
«Своїми діями російські підприємства грубо порушують міжнародні норми і правила і причетні до фінансового і матеріального забезпечення терористичних організацій на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей. Це завдає суттєвих збитків економіці України», – повідомили в СБУ.
Зараз РНБО і Мінекономіки введені санкції стосовно низки підприємств країни-агресора, зокрема проти АТ «РЖД Логистика», ТОВ «Промкомплекспласт», ТОВ «Газголдер» та інших суб’єктів господарювання РФ.
Зазначені санкційні заходи передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України і інші обмеження, які не дозволять порушникам надалі здійснювати фінансово-господарську діяльність в Україні та запобігають виведенню капіталів за межі нашої держави.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас