Китай хоче перетворити ШІ на новий локомотив економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай хоче перетворити ШІ на новий локомотив економіки

Світ
509
Китай лідирує в мобільних платежах, електронній комерції, і це хороша база для розвитку технологій штучного інтелекту. І саме вони повинні найближчим часом реформувати економіку і дати новий імпульс.
Майбутнє ШІ обговорювали на конференції World Artificial Intelligence в Шанхаї.
Всі, хто виступав на шанхайському форумі, відзначали, як за останні роки Китай досяг успіху в зборі даних. Процес поставлений на потік, над цим працюють величезні дата-центи, а велике населення країни сприяє тому, щоб зібрана інформація була різноплановою і якісною.
Крім того, країна лідирує за кількістю мобільних платежів. Річне зростання числа транзакцій складає 175% – в чотири рази більше, ніж в США чи Великобританії. І це важливий показник для розвитку ШІ.
Професор Каліфорнійського університету і один із впливових фахівців у сфері ШІ Майкл Джордан вважає, що платіжні дані набагато цінніші, ніж інформація, що збирається пошуковими сервісами. У всякому разі в тому, що стосується застосування технологій, що приносять гроші.
І в цьому криється великий потенціал, щоб прискорити економічне зростання. Фінанси і економіка – галузі, які сильніше за інших зав’язані на даних.
І при їх достатній кількості і правильні ойрганізації ШІ здатний за короткий термін змінити їх вигляд і ефективність, зійшлися на думці учасники конференції, пише Shine.
Представник адміністрації Шанхая Ша Хайлінь пообіцяв, що до 2020 року Китай буде в числі країн з передовими технологіями штучного інтелекту, а економіка і фінанси – ключова частина ШІ-стратегії. Зараз, на його думку, ШІ застосовується в них на початковому рівні і є великий простір для впровадження нових рішень.
На тій же конференції серйозно змінився тон коментарів політиків щодо ШІ. Від войовничих обіцянок одноосібно домогтися лідерства в цій сфері країна перейшла до більш м’якої і доброзичливої тактики. Китай офіційно закликав до світового співробітництва в цій сфері. Bloomberg передбачає, що тон змінився через розпалювання торговельної війни з США.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас