Набули чинності нові ввізні мита США та КНР на товари один одного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набули чинності нові ввізні мита США та КНР на товари один одного

Світ
412
Нові 10-відсоткові ставки запровадженого США ввізного мита стосуватимуться китайських товарів на суму 200 мільярдів доларів. КНР у відповідь обкладає митами товари зі США на 60 мільярдів доларів.
Оголошені раніше нові митні збори США на китайські товари набули чинності у понеділок, 24 вересня. Запроваджені заходи стосуватимуться широкого переліку товарів на суму в 200 мільярдів доларів. Поки що ставка нових ввізних мит сягатиме 10 відсотків, а вже з 1 січня 2019 року вона сягне 25 відсотків, передає агенція новин dpa.
Разом з накладеними раніше митними зборами на вироблені в КНР товари на суму 50 мільярдів доларів, тепер США обкладають митом фактично половину імпорту з КНР. Винятком під час нинішнього розширення переліку ввезених з Китаю товарів, що підпадають під дію мит, стали Smart Watches від Apple, прилади з Bleutooth, а також стільці та сидіння для немовлят.
Також набирають чинності й оголошені раніше китайською владою кроки у відповідь. Запроваджені КНР ввізні мита стосуватимуться американських товарів на суму 60 мільярдів доларів. Загалом під дію китайських мит у розмірі 5-10 відсотків підпадатимуть тисячі найменувань американських товарів, зазначається в повідомленні китайського митного відомства, на яке посилається агенція новин AP.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас