День фінансів, 21 вересня: Е-квитки - пасажирам, проект держбюджету - українцям, камери стеження - автомобілістам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 вересня: Е-квитки - пасажирам, проект держбюджету - українцям, камери стеження - автомобілістам

639
П’ятниця, 21 вересня, розкрила українцям проект держбюджету, плани щодо камер автофіксації, е-квитків і субсидій.
📝 Кабмін презентував проект держбюджету. В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова представила у ВР проект державного бюджету на наступний рік. Основні цифри проекту бюджету-2019, мінімальну пенсію, прожитковий мінімум, мінімальну зарплату дивіться тут.
🚦 Скільки порушень збирають тестові камери автофіксації? Тільки дві камери відеофіксації в центрі Києва, які були налаштовані в тестовому режимі фіксувати лише кілька правопорушень, зафіксували близько 70 тисяч таких за місяць.
🚗 До речі, Україна закупить станції стеження за швидкістю на дорогах на мільярд. Міністерство інфраструктури України має намір почати процедуру закупівель автоматичних станцій контролю швидкості на дорогах на наступному тижні. Омелян додав, що для використання таких станцій ще необхідно внести відповідні зміни до законодавства.
🚠 А у вас Е-квиток? Система єдиного електронного квитка для проїзду в громадському наземному транспорті столиці може запрацювати в тестовому режимі вже з 1 листопада. Як розповіли в КМДА, зараз в трамваях, автобусах і тролейбусах встановлюють валідатори для зчитування е-квитків.
👥 Виписувати не потрібно. У Мінсоцполітики пояснили, що субсидія залежить від доходів тих, хто фактично проживає в домогосподарстві. Кількість прописаних не впливає на розмір субсидії. Щоб отримати субсидію, українцям не потрібно виписувати з житла громадян, які не проживають за місцем реєстрації.
🏯 Податок на нерухомість: як платять українці. Як зазначає прес-служба Державної фіскальної служби, сума на 308,3 млн грн більша, ніж в аналогічному періоді минулого року (274,2 млн грн), і на 137,8 млн грн перевищує показник всього 2017 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас