Бразилія розслідує відмову банків обслуговувати крипто-компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія розслідує відмову банків обслуговувати крипто-компанії

Фінтех і Картки
103
Антимонопольний контроль Бразилії розслідує питання про те, чи навмисне великі банки в країні закривають доступ до рахунків компаніям і приватним особам, які працюють з криптовалютою.
Адміністративна рада з економічної захисту (CADE), офіційне крило бразильського уряду, оголосило, що розслідує діяльність Banco do Brasil, Banco Bradesco, Itau Unibanco Holding, Banco Santander Brasil, Banco Inter і Sicredi. Ці банки нібито закрили рахунки, що належать криптовалютним трейдерам і брокерським компаніям, що працюють з криптовалютою.
Розслідування почалося через кілька місяців після того, як бразильська асоціація криптовалюти і блокчейну закликала до такого вивчення банківської діяльності, при цьому група заявила, що банки «зловживають своєю владою, відмовляючи в послугах крипто-компаніям».
“Фактично, основні банки накладають обмеження або навіть забороняють доступ до фінансової системи, не бажаючи виступати посередниками в роботі з криптовалютами”, – йдеться в звіті.
Банки, в свою чергу, відмовляються від претензій, натомість стверджуючи, що облікові записи були закриті «через відсутність деяких даних клієнтів».
Згідно з бразильським законодавством існує ряд необхідних даних для цілей боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас