Як розпочнеться нова світова економічна криза - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як розпочнеться нова світова економічна криза - експерт

Світ
7290
Ймовірність світової економічної кризи у 2019-2020 роках дуже велика. Питання в іншому — наскільки глобальною вона буде, розповів фінансовий експерт Олексій Кущ.
“Одна із версій — світова економічна криза розпочнеться з Китаю. Наступного року можуть збігтися короткострокові, середньострокові та довгострокові цикли економічної активності. Короткострокові пов’язані з товарними, сировинними запасами. Середньострокові — з капітальними інвестиціями. Після коротких циклів підприємства скорочують інвестиції, уповільнюють економічне зростання. Довгострокові — з переходом до нового технологічного укладу. У світовій економіці основну роль відіграватимуть нано-, біотехнології, інформаційні та когнітивні”, – каже експерт.
Якщо епіцентр кризи буде в Китаї, це матиме потужні наслідки для світової економіки. У тому числі для ринку сировини. Адже Китай — один з найбільших споживачів металу та нафти.
“Однак глобальної кризи може й не бути. Її замінить криза на ринку країн, що розвиваються. Так було у 1998 році. Тоді виникла азійська криза. Постраждали Індонезія, Таїланд, Малайзія. Пізніше – Аргентина та Російська Федерація. Сьогодні вже бачимо перші кризові точки – Аргентина, Туреччина. Найближчим часом може приєднатися Бразилія”, – говорить Олексій Кущ.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас