Війська США оснастять зубними мікрофонами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війська США оснастять зубними мікрофонами

Технології&Авто
594
Пентагон вкладе $10 млн в розробку нової системи телекомунікації Molar Mic. Бездротовий «зубний мікрофон» розміщується в роті і забезпечує двосторонній зв’язок, використовуючи кісткову провідність звуків.
Мініатюрні пристрої закріплюються на задніх зубах, підгонка проводиться індивідуально. Molar Mic водонепроникні і діють як мікрофон і динамік, забезпечуючи «непомітну» передачу звуку по кістках щелепи і черепа безпосередньо на внутрішнє вухо.
Кісткова провідність не тільки забезпечить Molar Mic скритність, а й дозволить вести переговори без втрати чутності оточуючих звуків.
За словами розробників, пристрій здатний вловити шепіт при досить гучному зовнішньому шумі (наприклад, на фоні включених двигунів вертольота).
Передача сигналу здійснюється за рахунок розміщеного на шиї пристрою Tactical Neckloop і технології ближньопольного магнітного зв’язку (Near-Field Magnetic Induction, NFMI). Акумулятор Molar Mic підтримує бездротову зарядку, а для управління пристроєм передбачений невеликий пульт.
Нова технологія вже була успішно протестована під час бойових дій в Афганістані та в ході операцій з порятунку постраждалих від урагану Харві.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас