У Китаї розробили новий вид квантової пам'яті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї розробили новий вид квантової пам'яті

Технології&Авто
610
Китайський науково-технологічний університет розробив унікальну квантову пам’ять, тобто пристрій перспективного дистанційного квантового зв’язку.
Новий запам’ятовуючий пристрій називається мультиплексною твердотільною квантовою пам’яттю з множинними ступенями свободи.
Зараз відстань, на яку можливо надійно здійснювати квантову телепортацію фотонів, обмежується сотнею кілометрів. Варіант з використанням пристрою для зберігання квантової інформації дозволить забезпечити квантовий зв’язок на більшу відстань.
Група фізиків під керівництвом Лі Чуаньфена в останні роки займалася дослідженнями в сфері розробки квантової пам’яті. Команда успішно створила пам’ять з множинними ступенями свободи з можливістю роботи в 12 режимах.
Результати експерименту показують, що у всіх операціях пам’яті тривимірні квантові стани фотонів зберігають точність приблизно в 89 відсотків.
Нове досягнення, на думку експертів, не тільки має велике значення для розвитку квантової мережі і квантових комп’ютерів, але і знайде застосування в сфері лінійних оптичних квантових обчислень.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас