У Великобританії запустили найбільшу в світі морську вітроелектростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії запустили найбільшу в світі морську вітроелектростанцію

Енергетика
671
В Ірландському морі, що омиває береги Шотландії, Республіки Ірландія та Північної Ірландії, офіційно запустили найбільшу в світі морську вітроелектростанцію Walney Extension.
Walney Extension, що займає ділянку розміром з 20 000 футбольних полів, має потужність в розмірі 659 МВт, чого достатньо для забезпечення електрикою 590 000 будинків.
Цей проект знаменує помітний стрибок у розвитку технологій перетворення енергії вітру на електрику з моменту завершення будівництва найбільшої на той момент британської шельфової вітрової електростанції London Array, запущеної в експлуатацію в липні 2014 року.
Нова вітроелектростанція використовує наполовину менше турбін, але разом з тим потужніша від London Array, потужність якої становить 630 МВт. Однак їй недовго доведеться носити титул найпотужнішої, оскільки зараз проводиться перебудова вітропарку навколо британського узбережжя і незабаром з’являться ще більші вітропарки.
Вітроелектростанція East Anglia One компанії ScottishPower буде ще потужнішою. Коли її відкриють в 2020 році, її потужність складе 714 МВт. У найбільшої енергетичної компанії Данії Ørsted A/S в роботі ще більш масштабні схеми, включаючи Hornsea One і Two (1200 МВт і 1800 МВт відповідно) біля узбережжя Йоркширу.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас