День фінансів, 7 вересня: новий розмір "мінімалки", платний проїзд до ЄС, новий маршрут до Будапешта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 вересня: новий розмір "мінімалки", платний проїзд до ЄС, новий маршрут до Будапешта

1156
У п’ятницю, 7 вересня, Гройсман розповів про розмір мінімальної зарплати, Данилишин – про облікову ставку, а Рада ЄС – про платну авторизацію.
Мінімальна зарплата: Розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року зросте до 4170 грн. Володимир Гройсман повідомив, що ці зміни будуть міститися в проекті державного бюджету на 2019 рік, який уряд має намір внести до 15 вересня.
Пояснення підвищення облікової ставки: Голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин дав коментар щодо зміни облікової ставки. Серед чинників, які спонукали до підвищення ставки, він назвав імовірність збільшення інфляції через очікуване підвищення адміністративно регульованих цін і тарифів в 4 кварталі.
Валютний контроль: Нацбанк оновив чинні норми щодо здійснення валютного контролю та проведення перевірок з питань дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв’язку вимог валютного законодавства України. Перелік змін читайте на сайті.
Ціна на газ: У НБУ підтвердили свій прогноз щодо зростання цін на газ на 25% цього року і на 15% наступного. Однак загалом розмір зростання залежатиме від того, яке рішення буде ухвалено за результатами роботи місії МВФ у Києві.
Платний безвіз: Рада Європи схвалила платну авторизацію для туристів. Така система потрібна, щоб перевіряти осіб, які планують в’їхати на територію ЄС і при цьому мають громадянство країн, що не потребують візи. Авторизація проходитиме в режимі онлайн, коштуватиме 7 євро і діятиме три роки.
Новий маршрут до Європи: Прямий поїзд до Будапешта з Мукачева в уряді планують запустити до кінця 2018 року. Орієнтовна вартість квитків – 700-1000 гривень. Новим поїздом до столиці Угорщини можна буде дістатися за 6 годин.
А якщо ви збираєтеся подорожувати і думаєте, як би заощадити, то кредитні картки можуть вам допомогти. Ми для такої нагоди відібрали кілька варіантів.

Обрати кредитну картку 😉

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас