День фінансів, 6 вересня: рішення щодо облікової ставки, "єдиного вікна", ремонту доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 вересня: рішення щодо облікової ставки, "єдиного вікна", ремонту доріг

626
Четвер, 6 вересня: головні новини сьогодні надавали Нацбанк і Верховна Рада:
Облікова ставка. Національний банк України підвищує з 7 вересня облікову ставку на 0,5 процентного пункту – до 18% річних для приведення рівня інфляції в межі цільового діапазону в кінці 2019 року.
Зарплата готівкою. НБУ пропонує врегулювати низку питань щодо ведення касових операцій в Україні. Пропонується виключити виплати, пов’язані з оплатою праці, з норми про граничну суму розрахунків між компаніями і громадянами в 50 тисяч гривень.
Дефіцит ліквідності. Банківська система переходить від стану надмірної ліквідності у стан її дефіциту, повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій. Нацбанк надаватиме рефінансування, а не залучатиме гроші від банків, зазначили в НБУ.
Єдине вікно на митниці. Рада ухвалила в цілому законопроект про «єдине вікно» на митниці з поправками Президента. Документ передбачає подання до митного оформлення дозвільних документів в електронній формі та оптимізує роботу служб контролю на пунктах пропуску через держкордон.
Експорт дров. ВР внесла зміни в законодавство щодо збереження українських лісів, виключивши тимчасову заборону вивезення за межі України в митному режимі експорту деревини паливної. Законом передбачено, що обсяг внутрішнього споживання вітчизняних лісоматеріалів необроблених не повинен перевищувати 25 мільйонів кубічних метрів на рік.
Кошти на ремонт доріг. Кабмін затвердив перерозподіл коштів на будівництво та реконструкцію автомобільних доріг державного значення. Так, на 255 млн гривень збільшуються витрати у Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Хмельницькій, Черкаській областях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас