Facebook звинуватив BlackBerry в крадіжці технології голосових повідомлень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook звинуватив BlackBerry в крадіжці технології голосових повідомлень

Фондовий ринок
117
Компанія Facebook подала у Федеральний суд Сан-Франциско (США) скаргу на BlackBerry, звинувативши канадського виробника смартфонів у крадіжці технології голосових повідомлень. Про це з посиланням на матеріали суду повідомляє в середу, 5 вересня, Bloomberg.
Зокрема, зазначено, що 118-сторінкова скарга стосується шести патентів, пов’язаних з технологіями голосових повідомлень.
Як наголошується, це не перша претензія Facebook. Компанія також звинувачує BlackBerry у порушеннях авторських прав в сфері технологій доставки відео-, аудіо- і графічного контенту.
У березні Facebook пред’явив звинувачення в незаконному використанні його технології доставки повідомлень.
Водночас BlackBerry у відповідь звинувачує Facebook у використанні його рішень в сервісі швидких повідомлень Facebook Messenger, WhatsApp Messenger і Instagram.
На даний момент BlackBerry, яка була одним з лідерів на ринку смартфонів на зорі їх появи, програє в конкуренції iPhone і гаджетам на платформі Android. Спроби залучити покупців переходом на останню операційну систему (власна ОС BlackBerry не підтримує всі популярні додатки) не увінчалися успіхом. У вересні 2016 року BlackBerry заявила, що має намір відмовитися від виробництва смартфонів на користь софту. Водночас виробництво мобільних пристроїв поки що остаточно не зупинено.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас