"Потрібні гроші": ЗМІ дізналися про "нафтові" плани Саудівської Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Потрібні гроші": ЗМІ дізналися про "нафтові" плани Саудівської Аравії

Енергетика
1136
Саудівська Аравія планує утримати ціну нафти в діапазоні 70-80 доларів за барель.
Таке рішення влада країни прийняла на тлі перенесення термінів IPO (первинного публічного розміщення акцій) національної нафтової компанії Saudi Aramco, повідомило агентство Reuters з посиланням на джерела, пише Сегодня.
За їхніми даними, незважаючи на те, що IPO було відкладено на невизначений термін, Саудівська Аравія планує підтримувати ціни на нафту на якомога вищому рівні – країні потрібні гроші для фінансування кількох великих проектів.
“Саудитам потрібна нафта за ціною в 80 доларів за барель, і вони не хочуть, щоб ціни йшли нижче позначки в 70 доларів. Їм потрібні гроші. У них є ідеї і плани, а тепер ще й терміни IPO були відкладені”, – зазначив один з джерел.

Довідка Finance.ua  
  • Saudi Aramco – національна нафтова компанія Саудівської Аравії. Вона є найбільшою в світі за показником видобутку нафти і розміром запасів. Saudi Aramco контролює 99% всіх родовищ в країні з запасами нафти обсягом близько 260,8 млрд барелів, що становить майже четверту частину світових розвіданих покладів цього виду ресурсів.

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас