День фінансів, 27 серпня: американці і український газ, Rayanair і габарити ручної поклажі, Ощадбанк і SWIFT gpi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 серпня: американці і український газ, Rayanair і габарити ручної поклажі, Ощадбанк і SWIFT gpi

1193
Понеділок, 27 серпня. Один з найбільших держбанків країни першим в Україні почав використовувати глобальну технологію SWIFT gpi (global payments innovation). У зв’язку з чим в нашій щотижневій рубриці «термін понеділка» ми вирішили торкнутися теми транскордонних розрахунків.

Що це?
Транскордонні розрахунки – спосіб зробити грошовий переказ за кордон зі свого рахунку на рахунок фізичної або юридичної особи. Здійснюються транскордонні розрахунки через банки, які розташовані в різних державах. На підставі попередніх домовленостей можуть здійснюватися між: банком і банком, банком і боржником, банком і кредитором.
До чого тут SWIFT?
Транскордонні розрахунки здійснюються за допомогою SWIFT – товариства всесвітніх міжбанківських фінансових каналів зв’язку для передачі інформації та здійснення платежів. З англ. Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT). Кожен банк, що входить в систему, має свій унікальний SWIFT-код. За день через SWIFT проходить понад мільйон транзакцій про грошові перекази, міжбанківські платежі, цінні папери. А технологія gpi дозволяє переказувати кошти в будь-яку точку світу з можливістю відстежувати, де саме зараз перебуває платіж.
До інших новин:
Радник Трампа допустив участь американських компаній до видобутку газу в Україні. І тут Дядечко Сем. Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон не відкидає участі американських та інших іноземних енергетичних компаній у видобутку природного газу в Україні. За його словами, він провів “дуже цікаве обговорення” з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом з питань енергоресурсів і ролі України в цій сфері.
Вимикають аналогове ТБ. День «Ч» все ближче. 31 серпня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється на всій території України. Перехід на цифрову технологію передачі сигналу Україна здійснює відповідно до зобов’язань, передбачених Регіональною угодою “Женева-2006”.
Ryanair анонсував зміну габаритів і ваги ручної поклажі. Ось вам і прилетіли. Лоукостер оголосив про запровадження змін на безкоштовне провезення ручного багажу на своїх рейсах, які будуть виконуватися з 1 листопада 2018 року. Мандрівники, які купили квиток до 1 вересня 2018 року, в разі незгоди з новими правилами, зможуть повернути гроші за бронювання за процедурою вимушеного повернення.
Гройсман малює інфографіки про зростання заробітних плат медиків. Малював, видно, довго. За словами прем’єр-міністра, лікарі по всій Україні продовжують підписувати декларації зі своїми пацієнтами, відповідно їхня зарплата зростає. Приклади є від Харкова до Львова.
ФБР розкрило масштабну аферу хакерів. Без наших не обійшлося. Федеральне бюро розслідувань США розкрило масштабну аферу за участю угруповання хакерів і трейдерів з України, Росії, США і, ймовірно, інших країн. Хакери як мінімум п’ять років зламували сервери фінансових новинних агентств і крали неопубліковані прес-релізи з інформацією про майбутні угоди. Інформація спрямовувалася трейдерам, які і наживалися на певних цінних паперах.
5 місць, де можна взяти кредит під 0%. Якщо бракує грошей до зарплати. Кредит може бути безкоштовним. Finance.ua переконався в цьому особисто. Ми давно аналізуємо інформацію не тільки про банківські кредити, а й про позики, що пропонують мікрофінансові організації. Створили навіть зручний сервіс порівняння. Справді, деякі мікрофінансові організації в надії отримати постійного клієнта, видають ПЕРШИЙ кредит під 0% річних. Зібрали їх усіх в одному матеріалі для вас. Раптом згодяться.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас