Кличко розповів про перебіг модернізації освітлення на вулицях Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко розповів про перебіг модернізації освітлення на вулицях Києва

Казна та Політика
932
У Києві в ході модернізації освітлення на бульварі Дружби народів замінили на світлодіодні 418 світильників.
Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки робіт.
“Переконаний, знайдеться чимало скептиків, які звинуватять, що, мовляв, у місті є багато більш важливих проблем, ніж освітлення вулиць. Але я з цим не згоден. Якісне освітлення – це, в першу чергу, безпека на дорозі. Саме тому на тих вулицях, де ми здійснюємо капітальний ремонт доріг, замінюємо і освітлення. Також встановлюємо сучасне освітлення на мостах, у парках”, – зазначив мер.
На бульварі Дружби Народів замінили на світлодіодні 418 світильників, проклали майже 8 000 метрів нових кабелів і проводів. Вартість капітального ремонту склала майже 7 млн гривень.
Кличко повідомив, що сучасне LED-освітлення в цьому році буде встановлено на 160 об’єктах. Мова йде про вулиці, мости, прибудинкові території, парки, де здійснюють реконструкцію та ремонти.
“На європейське освітлення Київ виділив з бюджету 300 млн гривень. Вулиці столиці стають більш безпечними і комфортними для руху”, – зазначив мер.
Сучасне енергоефективне освітлення дозволить економити 30-50% бюджетних коштів на оплату за електроенергію щорічно.
Зазначається, що станом на липень роботи виконані, зокрема, на вулиці Жилянська (замінено на світлодіодні 416 світильників), Саксаганського (301 світильник), бульварі Академіка Вернадського (294 світильники), Московська (130 світильників).
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас