Експерт: Google стежить за користувачами набагато більше, ніж Apple (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Google стежить за користувачами набагато більше, ніж Apple (інфографіка)

Технології&Авто
748
Професор американського Університету Вандербільта Дуглас Шмідт опублікував результати дослідження, в рамках якого вивчалося питання збору даних компанією Google.
За словами фахівця, пошуковий гігант збирає з бездіяльних Android-смартфонів у десятки разів більше даних, ніж Apple з її iPhone. Ця інформація з’явилася незабаром після недавніх новин про те, що Google стежить за користувачами Android навіть при вимкненні відповідних функцій.
Експерт: Google стежить за користувачами набагато більше, ніж Apple (інфографіка)
За даними Дугласа Шмідта, Android-смартфон з запущеним на фоні браузером Chrome, навіть якщо ним взагалі не користуються, за добу 340 разів передає Google відомості про місцезнаходження.
Для порівняння, Apple в 50 разів рідше запитує аналогічну інформацію від Safari на iPhone при тих же умовах. У ході експерименту з’ясувалося, що Android-пристрої в середньому відправляють на сервери Google 4,4 МБ даних — у шість разів більше, ніж передають смартфони Apple.
Найстрашнішим фактом з усього цього, як вважає професор, є те, що бо́більшу частину даних Google збирає саме тоді, коли власники Android-смартфонів ніяк не використовують пристрої. Як результат, компанія має можливість зіставляти анонімні дані з інформацією, зібраною з Android-гаджетів, і створювати точні профілі всіх користувачів.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас