В СБУ пояснили, чому взялися за "ОККО" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В СБУ пояснили, чому взялися за "ОККО"

Кримінал
2536
Служба безпеки України заявляє, що викрила механізм фінансування окупаційних “адміністрацій” через незаконне функціонування мережі АЗС на території Криму і ОРДО.
Про це повідомляє прес-центр СБУ.
За його даними, “деякі українські комерційні структури” організували протиправну схему зі збереження контролю над діяльністю мережі АЗС на окупованих територіях Криму (не менше 9 станцій) і Донецької області (близько 10 станцій).
“Управління підприємницькою діяльністю автозаправних станцій здійснювалося менеджментом материнської структури. З отриманих доходів від реалізації продукції АЗС ділки платили у “бюджети” окупаційних адміністрацій так звані “податки”, – розповідають в СБУ.
За інформацією спецслужби, частина продукції зазначених АЗС використовувалася для забезпечення “псевдодержавних утворень”.
“Під час обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання фігурантів виробництва співробітники СБУ виявили печатки фірм, на які оформлювалися зазначені АЗС, а також документи та комп’ютерну техніку, що підтверджують протиправну діяльність”, – зазначають правоохоронці.
Раніше джерела повідомляли, що співробітники СБУ провели обшуки в двох офісах “Галнафтогазу” (бренд ОККО) з виїмкою документів і техніки. Повідомлялося, що концерн підозрюють у фінансуванні тероризму.
Пізніше співвласник “Галнафтогазу” Віталій Антонов заявив, що мережа АЗКОККО” не працює на окупованих територіях України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас