День фінансів, 14 серпня: мобільний зв'язок від Укртелекому, статистика щодо заробітчан, найпунктуальніші авіаперевізники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 серпня: мобільний зв'язок від Укртелекому, статистика щодо заробітчан, найпунктуальніші авіаперевізники

653
У вівторок, 14 серпня: НБУ чекає від візиту МВФ зміцнення гривні, а аналітики вивчають наслідки падіння турецької ліри.
МВФ на допомогу. На початку вересня в Україну прибуде місія Фонду. У Нацбанку вважають, що візит свідчить про незмінність курсу України на проведення реформ. НБУ сподівається, що Фонд допоможе зміцнити гривню і відкрити доступ до пов’язаного офіційного фінансування від інших міжнародних партнерів.
Чи буде ланцюгова реакція? Goldman Sachs оцінив ризики обвалу турецької ліри. Аналітики стверджують, що ризик обвалу ринків слідом за турецькою лірою невеликий. Мінливість ціни валют ринків, що розвиваються, зараз досить низька.
Проект Укртелекому. Компанія почала переносити домашні номери на мобільний зв’язок. Розпочався пілотний проект з міста Жовті Води, оскільки воно найбільше постраждало від крадіжок телекомунікаційного кабелю. Абонентам доступні кілька тарифних планів на фіксовану телефонію.
Найпунктуальніші. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян опублікував офіційний рейтинг пунктуальності авіакомпаній в аеропортах України за липень 2018 року. Запровадили оцінку виконання рейсів точно в зазначений час, із затримкою від 15 до 30 хв, до і більш ніж дві години. Найбільш пунктуальною українською авіакомпанією стала Windrose. Тут можете ознайомитися з повним списком.
Ні хвилини без мігранта. Починаючи з кінця березня 2018 року, з України на заробітки за кордон вже виїхало понад 400 тисяч трудових мігрантів. Згідно з лічильником Ukrainianpeopleleaks, щохвилини з України виїжджають двоє заробітчан. Але за даними Мінсоцполітики: трудова міграція встигла зачепити 9 мільйонів українців. До речі, за даними НБУ, в Україну переказали в рази більше грошей, ніж вивели.
Альтернатива газу для європейців. Американці знайшли європейцям заміну російському газу. Член американського Конгресу Девін Нунес заявив, що Європі необхідно підтримати прокладання Трансадріатичного газопроводу з Азербайджану до Італії. Він упевнений, що це буде єдиним рецептом зниження залежності Європи від російського газу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас