Співвласник АТБ купує німецьку віллу олігарха-втікача Гути - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співвласник АТБ купує німецьку віллу олігарха-втікача Гути - ЗМІ

Особисті фінанси
1019
Український торговий магнат Віктор Карачун купує скандально відому віллу в курортному альпійському містечку Гарміш-Партенкірхен недалеко від Мюнхена, яку побудував агромагнат-утікач Микола Гута.
Про це свідчить витяг з реєстру майнових прав, який є в розпорядженні DW.
Мова йде про маєток, відомий під назвою Villa Glory – одну з найдорожчих вілл, які протягом останніх років з’являлися на німецькому ринку нерухомості.
“Віллу збудував колишній власник агрохолдингу “Мрія” Микола Гута, який ховається від українських правоохоронних органів через звинувачення у шахрайстві. Адвокат Гути в листі на адресу DW раніше називав звинувачення на адресу його підзахисного необґрунтованими. Водночас редакція донині не отримала відповідь від Гути на питання про операції з нерухомістю в Німеччині”, – йдеться в повідомленні.
Угоду про купівлю вілли співвласник мережі супермаркетів підписав з продавцем в середині травня. Як свідчать документи з майнового реєстру Гарміш-Партенкірхен, сума угоди становила 8,6 мільйона євро.
Втім, як констатує DW, завершити процедуру купівлі вілли співвласнику АТБ поки що так і не вдалося, оскільки суд на Кіпрі наклав заборону на відчуження цього об’єкта нерухомості.
“Як свідчить виписка з реєстру майнових прав, місцевий суд у Гарміш-Партенкірхені визнав ордер кіпрського суду, тому заборона є дійсною на території Німеччини. Таким чином, Гута не може продати віллу, поки суд Нікосії остаточно не вирішить долю його активів”, – відзначає видання.
Тим часом, коментуючи ситуацію у розмові з DW, Карачун підкреслив, що не відмовиться від наміру придбати віллу. А поки що орендує її.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас