Мінрегіон готує чергові зміни до застарілих будівельних нормативів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон готує чергові зміни до застарілих будівельних нормативів

Казна та Політика
685
Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ готує чергову порцію змін до застарілих будівельних нормативів – ДБН. Після низки революційних рішень, на кшталт відмови від сміттєпроводу та будівництва дитячих майданчиків на дахах будинків, чиновники взялися за освітлення.
Найближчим часом вони готуються внести в будівельні норми рекомендації встановлювати в приміщеннях світловоди – пристрої, які проводять природне світло всередину «глухих» приміщень.
«Технології такого природного освітлення почали застосовуватися ще в Стародавньому Єгипті. Тисячі років тому саме єгиптяни придумали, як проводити світло в піраміди та інші споруди за допомогою світловідбиваючих матеріалів», – цитує прес-служба відомства слова заступника міністра Лева Парцхаладзе.
Мінрегіон має намір закріпити рекомендацію використовувати світловоди в ДБН для приміщень, в яких:
  • немає можливості забезпечити належний рівень природного освітлення іншим способом (виробничі та інші приміщення);
  • відсутнє денне освітлення, а проектування вікон неможливо (підвальні приміщення, закриті коридори, приміщення без зовнішніх стін тощо);
  • є значний дефіцит денного світла або немає можливості провести електрику;
    при енергозберігаючому та іншому будівництві.
Слід зазначити, що сучасні технології істотно підвищили ефективність таких пристроїв, а в західних країнах вони користуються стійким попитом. Крім того, оснащені сонячними батареями і акумуляторами сучасні світловоди дозволяють не тільки проводити сонячне світло в денний час, але і накопичувати енергію, щоб освітлювати приміщення вночі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас