Аптеки підтримали впровадження е-рецептів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аптеки підтримали впровадження е-рецептів

Казна та Політика
498
Ініціатива МОЗ з впровадження е-рецептів в Україні значно спростить життя пацієнтів, усунувши проблему відсутності прямої комунікації між лікарями і провізорами.
Про це завили в Аптечній професійній асоціації України (АПАУ).
“Е-рецепт – не просто новація або цифрова технологія, а, в першу чергу, необхідний інструмент взаємодії, який дозволить підвищити ефективність забезпечення українців потрібними їм ліками. Від такої реформи, без перебільшення, виграють всі. Лікар зможе ухвалювати рішення на основі повної інформації з електронної картки пацієнта. Для аптеки це шлях швидкого обміну інформацією, що, в свою чергу, дозволить прискорити процес замовлення і оплати потрібних препаратів”, – вважає директор Аптечної професійної асоціації України, доктор фармацевтичних наук Володимир Руденко.
За його словами, АПАУ вітає ініціативу МОЗ у питанні впровадження системи електронних рецептів, і зі свого боку готова всіляко цьому сприяти.
“Ми згодні надати будь-яку посильну підтримку, провести переговори з аптечними установами, їх власниками з питань збору необхідних статистичних даних, зокрема, моніторингу відпуску ліків і не тільки”, – зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас