У Британії залізницю, що не існує, наздогнала "епідемія" високих зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії залізницю, що не існує, наздогнала "епідемія" високих зарплат

Світ
1036
Високошвидкісна магістраль High Speed 2 (HS2) у Великобританії була названа до непристойності витратною після того, як в ЗМІ були розкриті зарплати співробітників компанії, які працюють над цим проектом.
З’ясувалося, що з 1346 задіяних фахівців приблизно 318 осіб отримують зарплати вище ніж 100 тис. фунтів на рік. Чотирма роками раніше такі суми виплачувалися одній людині з двадцяти.
Повідомляється, що минулого року близько 6 млн фунтів було витрачено на роботу консультантів. Це в 2 рази більше, ніж роком раніше.
Крім того, компанія витратила 1,7 млн фунтів на переїзд свого офісу з Лондона в Бірмінгем.
Повідомляється, що всі зарплати працівників державного сектору вище ніж 142 тис. фунтів повинні бути схвалені головним секретарем казначейства Ліз Трас. Однак Л. Трас зазначила, що вона сама стурбована вищеназваними сумами.
На тлі публікації цих цифр невдоволення громадськості досягло свого піку, бо фінансується проект на гроші платників податків. Відповідаючи на питання незадоволених громадян, представник компанії HS2 зазначив, що всі витрати виправдані тим, що для роботи над проектом залучаються фахівці високого рівня.
Будівництво магістралі оцінюється в 55,7 млрд фунтів. Її планується побудувати на ділянці з Лондона в Бірмінгем, потім до Манчестера і Лідса до 2033 року.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас