У КМДА розповіли, скільки коштуватиме вивезення сміття за новим тарифом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА розповіли, скільки коштуватиме вивезення сміття за новим тарифом

Казна та Політика
1548
Новий тариф за вивезення сміття буде розраховуватися на кількість зареєстрованих людей у приміщенні, а не на кількість квадратних метрів. У середньому тариф складе 20-25 гривень на місяць на людину.
Про це на брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.
“Тариф на вивезення сміття на людину буде коливатися в такому інтервалі – від 20 до 25 гривень на людину… Зараз оплата за сміття буде залежати від кількості людей, що проживають в квартирі”, – повідомив Пантелєєв.
Тариф буде розраховуватися за наступною формулою: середня річна норма на людину множиться на тариф підприємства-перевізника і ділиться на 12 місяців. Середня річна норма відходів на одну людину на рік становить 1,93 куб. м для будинків зі сміттєпроводами, 2,15 куб. м для будинків без сміттєпроводів і 1,39 куб. м для гуртожитків. Основне вивезення сміття в Києві здійснює КП “Київкомунсервіс”, тариф якого становить 20-25 гривень на людину.
Пантелєєв зазначив, що інформація про кількість тих, хто проживає у квартирі, не завжди відповідає дійсності. Він закликав киян написати відповідні заяви, якщо ця цифра відрізняється від офіційних даних.
“Для того, щоб повідомити кількість проживаючих, достатньо написати заяву в довільній формі у відділ районного комунального сервісу. Якщо інформація недостовірна – це призведе до перенакопичення сміття. Ми сподіваємося, що кияни підуть нам назустріч у цьому”, – додав Пантелєєв.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас