Аудитори знайшли мільйонні порушення на "Енергоатомі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудитори знайшли мільйонні порушення на "Енергоатомі"

Енергетика
323
За результатами фінансового аудиту Національної атомної енергогенеруючої компанії “Енергоатом” не усунуто ризики порушень законодавства на 19,1 млн гривень.
Про це йдеться в звіті Державної аудиторської служби, яка проводила перевірку діяльності компанії за 2017 рік, повідомляє ЕП з посиланням на проект “Марлін”.
Всього аудитори склали 150 довідок про ризикові операції на загальну суму 123,7 млн гривень. 115 довідок посадові особи “Енергоатома” взяли до уваги, чим усунули порушення на 104,6 млн гривень.
Найчастіше порушення зустрічалися на тендерах і при виконанні господарських договорів.
Зокрема, мова йде про укладення додаткових угод між відокремленим підрозділом “Атомкомплект” НАЕК “Енергоатом” і приватною фірмою ТОВ “Вог” на поставку палива в частині збільшення ціни за відсутності порядку внесення таких змін до договору на суму 1,6 млн гривень.
Це саме порушення стосується і договору зі скандальною фірмою “Трейд Комодіті” на 91 тисячу гривень.
Має місце переплата за договорами, зокрема Запорізька АЕС оплатила послуги з охорони об’єкта на користь військової частини 3042 Національної гвардії України, що не підтверджувалися бухгалтерськими документами більш ніж на 6 млн гривень.
Також аудитори відзначили, що без економічного ефекту за послуги Галузевого резервно-інвестиційного фонду розвитку енергетики при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості було сплачено членських внесків в розмірі 10 млн гривень.
Крім того, посадові особи “Енергоатома” не скористалася правом нарахування штрафних санкцій за порушення термінів оплати держпідприємством “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” за поставлену продукцію, що може призвести до відсутності компенсації при невиконанні договору на суму понад 13 млн гривень.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас