Google створила унікальний чіп для "розумної" побутової техніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google створила унікальний чіп для "розумної" побутової техніки

Технології&Авто
620
Компанія Google вирішила перенести задачі із прийняття рішень в периферійні пристрої масштабу речей із підключенням до інтернету. Простіше кажучи, озброїти мініатюрні датчики та модулі електронними “мізками”, які в масштабі реального часу зможуть приймати різні рішення.
Про це йдеться на сторінці офіційного блогу компанії Google Blog.
Для датчиків і модулів Інтернету речей компанія розробила ASIC Edge TPU мініатюрних розмірів.
Розробка відповідає трьом вимогам: максимальному співвідношенню продуктивність на ват, максимальному співвідношенню продуктивність на долар і, звісно, рішення має бути якомога меншим за розмірами.
Прискорювач Edge TPU в кінцевих пристроях буде оперувати навченими моделями і приймати рішення на базі обміну з віддаленими базами.
Сфера використання такого тандему, впевнені в Google, дуже широка. Датчики на місцях моментально зможуть визначати брак у виробах на заводських конвеєрах, підказувати власникам магазинів про швидке зникнення товарів на полицях, регулювати рух транспорту, включаючи автопілот і, загалом, управляти процесами, в яких завжди щось може піти не так.
З жовтня поточного року компанія почне поширювати набір для розробників з прискорювачами Edge TPU. Набір включає модуль SOM (system on module), який містить Google Edge TPU, процесор NXP, Wi-Fi і чіп безпеки Microchip.

Довідка Finance.ua:

  • Інтернет-речей – це глобальна мережа підключених до Інтернету фізичних пристроїв – “речей”, оснащених сенсорами, датчиками і пристроями передачі інформації. Ці пристрої об’єднані за допомогою підключення до центрів контролю, управління і обробки інформації.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас