Сінгапур створить диспетчерську систему для дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапур створить диспетчерську систему для дронів

Технології&Авто
169
Консорціум Future Flight Consortium на замовлення Управління цивільної авіації Сінгапуру розробить диспетчерську систему для координації польотів дронів на території країни. Про це пише Tech in Asia.
За останні роки кількість дронів серйозно зросла, а в майбутньому безпілотні літальні апарати можуть становити небезпеку один для одного і для пілотованих апаратів. Представник уряду Сінгапуру в розмові з виданням заявив, що введення законів, що регулюють польоти дронів, недостатньо – правила не зможуть покрити всі аспекти застосування безпілотників.
Замість введення нормативного акту уряд країни вирішив створити диспетчерську систему для координації польотів дронів, яка дозволить операторам керувати безпілотниками за межами прямої видимості і дозволить уникнути можливих зіткнень з іншими повітряними суднами.
Подробиць про роботу системи поки не розкривається, проте вона вже проходить випробування в діловому районі Квінстауна Уан-Норт, де польоти безпілотників офіційно дозволені.
Раніше НАСА разом з FAA успішно провели найскладніший тест в історії диспетчерського управління дронами. З різних штатів Америки було одночасно запущено 24 дрони, управління якими велося три години. Для цього використовувалася спеціальна система координації, яка дозволила вивести безпілотники в один повітряний простір з літаками без ризику зіткнення.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас