Сенат США підтримав зниження мит на сотні китайських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США підтримав зниження мит на сотні китайських товарів

Світ
759
Сенат Сполучених Штатів 26 липня підтримав законопроект, який передбачає зниження торговельних бар’єрів щодо сотні вироблених в Китаї товарів, незважаючи на напруженість відносин Вашингтона і Пекіна в сфері торгівлі. Про це повідомляє агентство Reuters.
Документ був прийнятий одноголосно без обговорень.
Проект закону передбачає зниження або повне скасування мит на імпорт тостерів, хімічних речовин і приблизно 1660 інших видів товарів, вироблених за межами США. Згідно з аналізом даних уряду, зазначає агентство, майже половина цієї продукції виробляється в Китаї.
Китайська влада підтримуватиме бізнес через невизначеність та ризики отримання збитків від торговельної війни з США. Бізнесу планують виділити 10 млрд доларів.
11 липня агентство повідомляло, що Білий дім готовий розширити список товарів з Китаю, які обкладаються митом в США, включивши до нього нові позиції на загальну суму в 200 млрд доларів.
На початку червня глава США Дональд Трамп заявив про введення митних тарифів в розмірі 25% стосовно понад 800 різних найменувань товарів з Китаю, що включають медобладнання, автозапчастини, інші товари машинобудування. Загальна сума товарів склала 34 млрд доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас