У ФДМ підрахували вигоду від запуску єдиної бази оцінки нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ФДМ підрахували вигоду від запуску єдиної бази оцінки нерухомості

Нерухомість
1666
Запуск оновленої Єдиної бази даних оцінки нерухомості та електронного модуля оцінки з автоматичною електронною перевіркою кожного звіту оцінювачів дозволить збільшити надходження до державного бюджету на 2-3 млрд грн щорічно.
Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна України (ФДМ).
“Це стане ще одним фактором у боротьбі з корупцією, який не дозволить здійснювати купівлю-продаж майна за заниженою ціною в 149 тис. грн. Завдяки впровадженню нової системи, надходження до державного бюджету України збільшаться на 2-3 млрд грн щорічно”, – сказано в повідомленні.
У відомстві зазначили, що до впровадження Єдиної бази даних звітів про оцінку з модулем електронного визначення оціночної вартості в Україні спостерігалася істотна проблема в сфері оцінки для цілей оподаткування.
“Відповідно до статті 172 Податкового кодексу України, дохід фізичної особи від продажу нерухомого майна обчислюється виходячи з ціни такого продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта, відбувалося постійне істотне заниження оціночної вартості такого майна до 149 тис. грн за об’єкти, які коштували набагато дорожче. Подібне заниження мало на меті зменшити суму податку на доходи фізичної особи, військового збору, а також для уникнення фінансового моніторингу та належного порядку здійснення розрахунків безготівковим способом”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас