Google розробляє нову ОС замість Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google розробляє нову ОС замість Android

Технології&Авто
2589
Журналісти видання Bloomberg дізналися деякі деталі розробки нової операційної системи від компанії Google, яка має замінити Android.
Нова операційна система Fuchsia створюється для управління розумним домом, колонками з голосовим управлінням, ноутбуків і інших складних пристроїв. Якщо Android створювалася для управління з тачскрін, то Fuchsia – за допомогою голосового управління.
Ще одна мета створення нової операційної системи Fuchsia – конкуренція з iOS. Незважаючи на те, що пристрої з Android займають до 85% світового ринку мобільних пристроїв, iOS набагато швидше працює і оновлюється. При цьому Google випускає оновлення на Android, проте виробники смартфонів не відчувають ентузіазму з цього приводу.
У Fuchsia будуть жорсткі правила безпеки даних. Наприклад, операційна система буде зашифровувати користувацькі ключі, незважаючи на те, що така політика може нашкодити бізнесу Google.
Видання зазначає, що Android працювала на ядрі Linux, тоді як Fuchsia буде працювати на новому ядрі Zircon. Це призведе до того, що багато програм на Android просто не зможуть працювати на новій ОС.
Терміни виходу нової операційної системи поки не розкриваються.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас