Чемпіонат світу збільшив споживчі витрати в Росії на $5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чемпіонат світу збільшив споживчі витрати в Росії на $5 млрд

Світ
532
Російські роздрібні мережі, ресторани і магазини електроніки нарощують продажі під час Чемпіонату світу з футболу-2018. The Bank of America оцінює збільшення споживчих витрат приблизно в $5 млрд.
Про це пише Bloomberg.
Головними вигодонабувачами в сфері ритейлу стали «Магнит», «Лента» и «Перекресток», магазини, які розташовані в містах, що приймають ЧС, потік відвідувачів в них зріс на 45-63%. Найкраще продавалися пиво, газована вода і снеки.
Завдяки чемпіонату споживчий попит у червні-липні зросте на $5 млрд, вважає головний економіст російського офісу The Bank of America Володимир Осаковський: виграють ритейл, платні сервіси, мобільні оператори, внутрішній туризм. Це добре, але в цілому на російській економіці ЧС, як і очікувалося, позначиться слабо – позитивний ефект, який оцінюється приблизно в 1% місячного ВВП, буде розмазаний між другим і третім кварталом.
Добре заробили також ресторани і кафе – в перші два тижні ЧС Rosinter Restaurants Holding (володіє 249 закладами по всій Росії) збільшив продажі на 30%, а в деяких точках і на 50%. Іноземців в дні ЧС було в ресторанах Москви і Санкт-Петербурга близько 90% в порівнянні з 10% в звичайні дні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас